Gjør drivhuset klart til den nye sesongen

https://www.dancovershop.com/no/products/drivhus.aspx

For at du skal få mest mulig ut av drivhuset, må du legge ned litt arbeid med å gjøre drivhuset klart for den nye sesongen. Da kan du nyte alle de fantastiske blomstene, frukt og grønnsaker hele sommeren. Enten du har et lite drivhus eller et stort drivhus, et drivhus med paneler i glass eller polykarbonat, starter du med å tømme drivhuset helt, slik at du har plass til å jobbe. Hvis du har fine blomster eller planter som ikke kan flyttes, må du ganske enkelt jobbe deg rundt disse hindringene når du gjør rent i drivhuset. Du kan dekke plantene med en presenning eller lignende, slik at de ikke utsettes for såpevann og desinfeksjonsmiddel. Fjern gamle visne planter og kast dem på komposten. Hvis du har hatt skadedyr eller sykdom, bør du vurdere å brenne planterestene ettersom skadedyr, sykdommer og virus kan overleve inne i det beskyttede miljøet i drivhuset.

Miljøvennlig såpe og desinfeksjonsmiddel

Begynn med å gjøre klart en bøtte med varmt såpevann og vask ned hyller, blomsterpotter og plantekasser. Vi anbefaler at du bruker et miljøvennlig desinfeksjonsmiddel beregnet til hagen, til rengjøring av potter og andre beholdere, men sørg for at de skylles godt før de fylles med ny jord. Så vasker du vinduene i drivhuset, da det kan vokse alger og meldugg der. For mye vekst på vinduene kan redusere lysinfallet i drivhuset, og forverre vekstforholdene generelt. Sørg for å rengjøre alle sprekkene rundt alle vindusrutene.

Kontroller drivhuset for skader 

Når du forbereder drivhuset til den nye sesongen, må du sørge for å sjekke for eventuelle skader i rammen, vinduene og fundamentet. Det er så mye lettere å reparere ting når drivhuset er mer eller mindre helt tomt. Hvis du oppdager sprukne vinduspaneler, er det nå du bør skifte eller reparere panelene. Paneler som er knust og sprukket, slipper ut varme og slipper inn fuktighet. Vinduer av polykarbonat kan være sterkere enn tradisjonelt glass, men vi anbefaler likevel at du beholder det materialet du allerede har fra før når du reparerer drivhuset. Har du et drivhus der vinduene er festet med klips? Sjekk alle klipsene og sørg for at de sitter som de skal. Kontroller også skjøtene på rammen, mutre og bolter. Sitter alt som det skal? Hvis du oppdager rust, kan det være lurt å bytte ut de delene som er angrepet av rust.

Fundamentet må være jevnt og stabilt 

Hvis fundamentet til drivhuset har sunket eller sprukket, kan drivhuset begynne å tippe. For det første kan det være vanskelig å få dører og vinduer til å fungere som de skal, men til slutt kan hele drivhuset bli skadet. Kontroller fundamentet eller underlaget til drivhuset, og reparer eventuelle feil hvis du oppdager problemer. Er du på utkikk etter et nytt drivhus? Ta en titt på omfattende utvalget vårt her: https://www.dancovershop.com/no/products/drivhus.aspx

Share

%d bloggers like this: