Båttelt: Hvordan gjør du båten klar båten til vinterlagring

https://www.dancovershop.com/no/products/baattelt.aspx

Det er alltid en god idé å ta godt vare på båten både om sommeren og om vinteren. Dancover har noen kvalitetstelt der du kan blant annet lagre båten om vinteren, når du trenger å ha den på innsiden av et solid telt til beskyttelse mens du ikke bruker båten. I motsetning til bilen, som er laget til helårsbruk, har båten mange utsatte deler som vil korrodere over tid. Hvis du ikke dekker til eller beskytter båten om vinteren, kan det ende opp med å koste mange penger i reparasjoner. Båtteltene kan beskytte båten mot elementene om vinteren, men du må gjøre båten klar til vinterlagring. Vi har samlet noen gode råd om å forberede båten til vinterlagring. Følg listen, så vil båten være godt beskyttet og klar når den nye sesongen begynner igjen til neste år. De fleste av båtteltene til Dancover er så store at du gjøre noen vinterforberedelser på innsiden av teltet.

Båttelt til vinterlagring – sjekkliste til forberedelse av båten til vinterlagring

Først og fremst, ta båten ut på en siste tur for året og kontroller om motoren går som den skal. Se etter eventuelle skader på båten. Deretter må båten lenses. Løft båten på land og lense skutebunnen, vanntankene, sanitæranlegget, rør og sjøvannsventiler. Tilsett frostvæske i skutebunnen og vanntankene for å forhindre frost. Deretter må båten vaskes godt med såpe og vann både på innsiden og utsiden. Spyle eller skape bort groer og rur fra undervannsskroget. Når båten er rengjort, må den tørke helt. Avhengig av båttype, bør det påføres et vokslag som poleres jevnt.

Båttelt til seilbåter og motorbåter

Gjør motoren vinterklar og smør alle bevegelige deler. Ta ut og lade opp batteriet. Lagre batteriet på et varmt, tørt sted. Fjern deretter alt som ikke er en del av båten som redningsvester, brannapparater og annet redningsmateriell. Hvis mulig, ta ut organiske materialer som tekstiler og lær for å forhindre mugg og blåmann. Båtteltene er store, vanntette og solide men temperaturen og luftfuktighetsnivået vil være det samme som på utsiden. Vurder å tette eksosuttak med gaffateip for å forhindre at skadedyr tar seg inn i båten.

Båttelt, båtrammer, båtruller og stativ

Sett båten på støtter med baugen lett vinklet oppover for å sørge for drenering. Ikke sett båten på henger som vinterlagring, ettersom dekk og hjullagre kan slites over tid. Kontroller båten fra tid til annen og sørg for at overdekket er stramt så vannet ikke ansamles på toppen av båtteltet, det kan forårsake at konstruksjonen kollapser i tilfelle for mye vann. I tilfelle for mye snø, sørg for å fjerne snøen fra teltet. Har du spørsmål om utvalget av båttelt og andre produkter til vinterlagring av båten, kontakt gjerne xpertene våre på telefon, e-post eller chat.

Share

%d bloggers like this: