Lag korrekt fundament til drivhuset

https://www.dancovershop.com/no/products/drivhus.aspx

Når du har bestemt deg for å kjøpe et drivhus til hagen, må du vurdere hvordan du lager et solid og stabilt fundament. Det vil si, hvis du har valgt et drivhus eller orangeri med metallramme. Foretrekker du et lett polytunnel drivhus, kan du mer eller mindre sette det opp hvor som helst, så lenge bakken er nokså jevn og stabil. Et drivhus med metallramme i aluminium eller galvanisert stål krever litt mer. Plasserer du drivhuset med en metallramme direkte på gresset eller bakken? Da må du sørge for at drivhuset står i vater. Hvis ikke, får du problemer med at dører og vinduer ikke fungerer riktig etter en stund, når jorden synker og setter seg. Ta deg tid til å lage et skikkelig fundament, så vil drivhuset holde seg godt i mange år.

Først må du finne et riktig sted til drivhuset

Før du lager et fundament, må du finne den rette plassen i hagen. Den beste beliggenheten er en kombinasjon av hvor du vil ha drivhuset og det beste stedet med tanke på blant annet sol, store trær, bygninger, adkomstveier. Vurder også hvordan du skal bruke drivhuset. Er det utelukkende for å dyrke alle slags planter i løpet av sommeren? Eller er det også som en elegant hagepaviljong hvor du kan holde deg inne i all slags vær og nyte hagen i 360°? Kanskje du vil plassere drivhuset borte fra huset eller rett ved siden av huset. Det er opp til deg og solen!

Nå kan du begynne å lage et fundament  

Du kan lage et solid og elegant fundament til drivhuset på mange måter. Du kan f.eks. støpe et betongfundament. Her må du vurdere tykkelsen på fundamentet, da du kan lage et frostfritt gulv inne i drivhuset. Det krever mer arbeid, men ofte vil det være verdt innsatsen ettersom du kan ha plantene inne i drivhuset om vinteren. Generelt må du grave ned ca. 90 cm, men konsulter gjerne med fagfolk for å gjøre det riktig med tanke på jordsmonnet i hagen osv.

Et elegant fundament i belegningsstein, heller eller en treplatting.

Et fundament laget av heller, belegningsstein eller treverk krever også litt arbeid, men det vil være verdt innsatsen. På denne måten får du et fint gulv inne i drivhuset, og kanskje strekker det seg litt foran eller rundt drivhuset. Hvis du bruker drivhuset som en hagepaviljong, kan du plassere det på et treplatting. Men, hvis du planlegger å sette store beholdere med jord til planter inne i drivhuset, sørg for å gjøre plattingen er tilstrekkelig solid! Med belegningsstein og/eller heller, vil ikke vekten være et problem. Videre kan du enkelt fjerne en liten del av gulvet hvis du ønsker å plante direkte i bakken under drivhuset. Har du spørsmål om noen av drivhusene i høy kvalitet? Ta gjerne kontakt med xpertene våre. Start med å få en oversikt her: https://www.dancovershop.com/no/products/drivhus.aspx

Share

%d bloggers like this: