Hønsehus

Det perfekte hønsehuset til nesten alle slags hager overalt.

Det å ha et hønsehus eller en hønsegård med luftegård vil ta seg fantastisk ut i de fleste hager – og sørge for at eieren får ferske, økologiske egg. Det inviterende og sjarmerende hønsehuset vil fungere godt i hager overalt – i en hage i byen eller ute på landet på et småbruk eller tilsvarende. Du kan ha 4-6 verpehøns i hønsehuset eller hønsegården, slik at du har en jevn tilgang på egg hele året litt avhengig av hva slags høner du anskaffer. Alt i alt har det vært en interesseøkning for å ha høner i hagen. Dette er nok tilknyttet den generelle interessen for økologisk mat, dyrking av egne råvarer og en sunn livsstil. I tillegg til ferske, økologiske egg, synes de fleste det er morsomt og beroligende å kyllinger og høner i hagen. Barna spesielt vil elske fuglene, og de kan bruke timevis på pleie og stelle for dyrene. Mye å lære for barna, både om dyrestell og se hvordan vi blant annet produserer mat.

Hønsehus med innebygget luftegård er den beste settingen.

Hønsehuset, eller hønsegården fra Dancover, har en innebygget luftegård slik at fuglene har plass til å gjøre det de liker best – plukke i bakken og rote rundt. Hønsehuset har også en ekstern verpekasse med to separate rom og en sinkbelagt møkkaskuff i tre, som er lett å trekke ut for rengjøring. Hønsehuset leveres komplett med hønsetrapp, vagler og en skyvedør til ventilasjon. Du må montere hønsehuset selv, men det tar bare et par timer. Det er viktig derimot at dere er to til jobben. Døren på hønsehuset kan åpnes og lukkes fra utsiden. I tillegg er hønsehuset beskyttet mot været på grunn av taket, som er dekket med solid takpapp. Trenger du mer plass til kyllingene og hønene? Bestill utvidelsen til luftegården på ca. 1x1,5 m. Utvidelsen til luftegården er har en ramme av tre, en dør og sidene og taket er dekket med galvanisert netting.

Gjør hønsehuset eller hønsegården en del av den nye livsstilen.

Har du vurdert å endre livsstilen – kanskje bare litt? Med et hønsehus fra Dancover, kan du starte en ny livsstil med økologiske egg, og kanskje litt hjemmedyrkede frukt og grønnsaker i tillegg. For å få det mest ut av blant annet hagen, kan du kombinere hønsehuset med et av våre elegante drivhus. Du kan velge fra et stort utvalg av drivhus i mange størrelser, design og materialer. Det å ha et hønsehus og et drivhus ville være realiseringen av en drøm for mange. Mange moderne familier har kanskje til og med plass til både et hønsehus og et drivhus. Hvis du vurderer å ha høner i hagen for første gang, anbefaler vi at du spør noen som har prøvd dette før. Du kan også søke på Internett etter råd og fakta. Det er viktig at du sørger for at hønene og kyllingene fôres godt og har plass til å plukke, spise, støvbade og gjøre alle de tingene de liker å gjøre. Det kommer til å være kjempegøy å ha levende høner og kyllinger i hagen – og våkne opp til ferske egg hver morgen!