Campingtelt til mange formål…

Campingtelt til mange formål…

Campingtelt varierer både i størrelse, pris og funksjonalitet. Hos Dancover gjør vi vårt beste for å levere campingtelt til mange formål – for campingentusiaster og for familier med barn som bare trenger i telt i hagen, eller for en utflukt med skolen eller barnehagen – uten at det må koste for mye. Det er derfor Dancover har et stort utvalg campingtelt i forskjellige priskategorier og med forskjellig funksjonalitet. Hos Dancover finner du mange campingtelt i høy kvalitet til en meget fornuftig pris så du får mest mulig for pengene – selv når du ønsker velkjente merker med god holdbarhet og fleksibilitet. Når du ønsker et enkelt telt for å ha i hagen, eller en enkel overnatting så er det mange muligheter til å finne et godt tilbud og spare penger. Velg fra en av Dancovers egne merker eller velkjente merker som Outwell og Coleman.

Campingtelt og vannsøyle
Du kan få campingtelt i mange forskjellige størrelser, og med forskjellige spesifikasjoner. Teltene er også forskjellige når det kommer til grad av motstandsdyktighet mot vann. Du kan finne ut hvor vanntett campingteltet ditt er med å se på begrepet som kalles vannsøyle. Vannsøylen er mengden vann i millimeter en kvadratcentimeter teltduk tåler før vannet trekker igjennom. Dess høyere tallet er, jo mer vann tåler teltduken. Hvis vannsøylen er over 1.500 mm ansees teltduken for vanntett, men det er stor forskjell mellom å direktekontakt med materialet eller ikke. For å være sikker på at ditt nye campingtelt er vanntett så må teltet bestå av et innertelt og en yttertelt som er adskilt. Dersom vannsøylen på ytterteltet er på 3.000 mm eller mer så vil den tåle det meste av nedbør. Når det gjelder teltgulvet i et campingtelt, så bør vannsøylen ligge på rundt 10.000 mm fordi presset på materialet er så mye større sammenlignet med ytterteltet.

Regn og kondens er ikke det samme!
Campingtelt kan bli litt fuktige på innsiden, men det er som oftest kondens. Kondens er som dugg på et vindu – og er vanskelig å unngå helt. Det blir mer kondens dersom det lages mat på innsiden av campingteltet, når det er flere mennesker på innsiden i en lengre periode, f.eks. om natten eller hvis du har klær til tørk på innsiden av teltet. Det samme gjelder dersom du har montert campingteltet på fuktig grunn, eller hvis du setter deg på innsiden rett fra tur med høy puls og puster tyngre enn normalt. Kondens kan begrenses gjennom jevnlig ventilering og lufting av teltet. Du er alltid velkommen til å kontakte Dancovers kundeservice dersom du har spørsmål om tester på campingtelt eller andre relaterte emner.

Share

Leave a Reply

%d bloggers like this: